İçeriğe geç

Avukat Whatsapptan Mesaj Atar Mı

Avukat mesaj atar mı?

Avukatların veya hukuk bürolarının borçlunun açık rızası olmadan borçlunun yakınlarına borçları hakkında bilgi vermesi, onları araması veya SMS göndermesi KVKK uyarınca yasaktır. 12. madde hükmünün ihlali niteliğindedir.

Avukat neden mesaj atar?

Hukuk bürolarının adlarını belirterek borcunuz olduğunu ve ödemezseniz icra takibi başlatılacağını bildiren tebligatlar gönderiyorlar. Uzmanlar vatandaşların bu konulara dikkat etmesi gerektiğini vurguluyor.

Avukatın gerçek olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Muhatabınızın avukat olup olmadığını öğrenmek için bilmeniz gereken tek şey adı ve soyadıdır. Web sitesindeki “Ad ve Soyadı” bölümünü doldurursanız, sonuçlar avukatın resmini, telefon numarasını, ofis adresini, ilini, ilçesini, barosunu ve bağlı olduğu baronun TBB kayıt numarasını gösterecektir…

Avukat WhatsApp’tan tebligat atabilir mi?

Hiçbir zaman hakimler, savcılar, Yargıtay veya tüketici mahkemelerinden WhatsApp veya sosyal medya aracılığıyla herhangi bir bildirim yapılmayacaktır. Bilinen sosyal medya kanalları aracılığıyla iletişim yapılamaz. Bunlar resmi belgelerdir ve resmi olarak yapılmalıdır. Asla inanmayın. Bu kişilerle iletişime geçmeyin.”21 Mayıs 2022

Hukuk burosu whatsapptan mesaj atabilir mi?

Bir avukat WhatsApp mesajları gönderir mi? Avukat Whatsapp üzerinden mesaj gönderebilir. Ancak pratikte birçok dolandırıcı bu taktiği insanları kandırmak için kullanır, bu yüzden barolara başvurarak avukatın gerçek avukat olup olmadığını kontrol edin.

Bir avukat nasıl mesaj atar?

Anında Sorgulama, abonesi olmayan avukatların ve vatandaşların, bilgi almak istedikleri dava veya işlem hakkında 4060’a kısa mesaj göndererek ve sistemden SMS cevabı alarak bilgi edinmelerine olanak tanır.

Dava açılınca mesaj gelir mi?

Bir kişiye karşı dava açılması veya icra takibi başlatılması halinde, UYAP bilgi sistemi ilgili kişiye hakkında açılan dava hakkında ücretsiz mesaj göndermektedir.

Avukat sizi arar mı?

Avukatların büro ve konutlarında arama, ancak mahkeme kararıyla ve Cumhuriyet savcısının gözetiminde ve emirde belirtilen olayla ilgili olarak Baro temsilcisinin katılımıyla yapılabilir. Ağır Ceza Mahkemesi’nin yargı yetkisine giren bir suçtan dolayı avukatın aranması, ancak yakalama eylemi sırasında mümkündür.

Yasal takip mesajı geldi ne yapmalıyım?

Sizi arayan veya size mesaj atarak “Hakkınızda icra takibi başlatıldı, borcunuzu belirtilen hesaba aktarın.” gibi ifadeler söyleyen kişilere ASLA inanmayın. Böyle bir durumda en yakın icra dairesine başvurun veya e-devlet başvurusu yaparak hakkınızda icra takibi yapılıp yapılmadığını öğrenin.

Avukat dolandırıcılığı nasıl anlaşılır?

Avukatın adı ve IBAN adı farklıysa, bu bir dolandırıcılık olabilir. Avukatın bilgilerinin Baro’da sorgulanması net bir sonuç vermeyecektir. Bu hesaplar gerçek bir avukatın bilgilerini kopyalayarak oluşturulduğundan, aramanız gerçek bir avukatın bilgileriyle sonuçlanacaktır.

Avukat sorgulama nasıl yapılır?

1- UYAP Bilgi Sistemi üzerinden sorgulama yapın: Sorgulama yöntemi, cep telefonunuzdan 4060’a SMS göndererek UYAP Bilgi Sistemi’ndeki dosyaların durumu hakkında bilgi edinmenizi sağlar. Bu işlem için danışılacak dosyanın numarası ve ilgili avukatın TC Kimlik Numarası kullanılmalıdır.

Avukat kişisel bilgilere ulaşabilir mi?

ifade edilmiştir. Burada da başlatılan soruşturma kapsamında, veri sorumlusu avukattan savunması istenmiş ve alınan cevap özetle şöyle olmuştur: Kanunun 46. maddesinin 2. fıkrasına göre, “Avukat veya stajyer, vekaletname olmaksızın dava ve takip dosyalarını inceleyebilir.”

WhatsApp üzerinden dava açılır mı?

WhatsApp mesajlarının delil olarak kullanıldığı durumlar Uygulamada özellikle aile hukuku, iş hukuku ve borç davalarında delil olarak kullanılan WhatsApp yazışmaları, ancak kanuna uygun olması halinde mahkemeye delil olarak sunulabilmektedir.

WhatsApp ile tebligat yapılır mı?

SMS, e-posta, WhatsApp gibi mesajlaşma uygulamaları aracılığıyla yapılan bildirimler, kat malikleri toplantılarında alınan kararlar veya yönetim planında yapılan değişiklikler usulsüz kabul edilir. Bildirimler yazılı olarak yapılmalı, elle imzalanmalı veya taahhütlü posta yoluyla gönderilmelidir.

Mahkeme kararıyla WhatsApp mesajları çıkar mı?

Meta Inc.’in Türkiye’de henüz bir ofisi (temsilciliği) bulunmamaktadır. Bu nedenle mahkeme WhatsApp’tan sohbet kayıtlarını talep edemeyecektir.

Avukat uzlaşmak için mesaj atar mı?

Unutulmamalıdır ki, kişinin gerçekten borcu olsa bile hiçbir avukat: “Ceza dosyanız uzlaşma belgelerinizle birlikte ofisimize gönderildi.” demez. Bu tür mesajlar göndermez. Gerçek avukatlar bu şekilde mesaj göndermek yerine, resmi ve yasal bir şekilde başvuruda bulunarak hukuki süreci yürütürler.

Dava açılınca SMS gelir mi?

Bir kişiye karşı dava açılması veya icra takibi başlatılması halinde, UYAP bilgi sistemi ilgili kişiye hakkında açılan dava hakkında ücretsiz mesaj göndermektedir.

Avukat sizi arar mı?

Avukatların büro ve konutlarında arama, ancak mahkeme kararıyla ve Cumhuriyet savcısının gözetiminde ve emirde belirtilen olayla ilgili olarak Baro temsilcisinin katılımıyla yapılabilir. Ağır Ceza Mahkemesi’nin yargı yetkisine giren bir suçtan dolayı avukatın aranması, ancak yakalama eylemi sırasında mümkündür.

Avukat size mesaj atabilir mi?

Bu durum aynı zamanda mesleki kurallara aykırılık teşkil eder. Hapis cezasına çarptırılacağınıza, evinizdeki tüm eşyalarınıza el konulacağına ve borçlarınızın üç ila beş katına çıkarılacağına dair tebligat aldıysanız, bu eylemlerin hepsi Türk Ceza Kanunu’nun 106. maddesi uyarınca tehdit suçu olarak düzenlenmiştir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir