İçeriğe geç

Samsun Alaçam Ne Yetişir

Samsun Alaçam’ın neyi meşhur?

İlçede hamur işlerinin yanı sıra taze soğan ve nane ile yapılan asma yaprağı pidesi ve palamut balığından yapılan palamut dolması da oldukça popülerdir. İlçede hayvancılık yaygın olduğundan et yemekleri ilçe mutfağında sıklıkla yer almaktadır.

Samsunda en çok ne yetiştirilir?

Samsun lahana, taze fasulye, turp ve biber üretiminde 1., biber üretiminde ise 2. sırada yer aldı. Samsun’da en çok yetiştirilen ürünler biber, taze fasulye, lahana, pırasa, domates, karpuz, kavun, patlıcan, marul, ıspanak ve karnabahar gibi sebzelerdir.

Alaçamda ne yapılır?

Alaçam seyahatinizde mutlaka görmeniz gerekenler: Tabiat Binicilik Kulübü, binicilik turları, Saitabat Şelalesi. 213. Şelaleler. Kaleler. Cumalıkızık. 1.

Samsun Alaçam kökeni nedir?

Alaçam’ın tarihi MÖ 5500’e (Orta Tunç Çağı) kadar uzanmaktadır. İlçenin bilinen ilk adı Miletliler tarafından “Zelikus” olarak adlandırılmış ve İlhanlılar döneminde ilçe 1385’te Alaçam olarak adlandırılmıştır. İlçenin başlıca gelir kaynakları tarım, balıkçılık ve hayvancılıktır.

Alaçamda ne yetişir?

Çiftçiler çoğunlukla tütün, buğday, fındık, arpa ve çavdar yetiştirir. Her türlü sebze ve meyve yetiştirilir. Toprak verimlidir ve iklim ekime uygundur. Balıkçılık da ekonomilerinde önemli bir rol oynar.

Alaçam pazarı hangi gün?

2018 yılında açılan “Alaçam Köy Ürünleri Pazarı”, Gökçeboğaz Kavşağı mevkiinde kadın girişimcileri desteklemek amacıyla yapılan bir proje kapsamında Alaçam’da hayata geçirilmiş olup, her pazar günü organik köy ürünlerinin doğrudan tüketiciye ulaştırıldığı bir pazardır.

Samsun’un hangi meyvesi meşhur?

Hem meyve hem de sebze ürünlerinde lider olan Samsun fındığı (116.795 ton) ve kızılcık (1186 ton) Türkiye’de ikinci sırada yer almaktadır. Samsun 444 ton muşmula üretimiyle üçüncü, kivi üretiminde dördüncü (9611 ton), böğürtlen üretiminde beşinci (64 ton) ve dut üretiminde beşinci (2124 ton) sırada yer almaktadır.

Samsunda hangi meyve yetişir?

Tarım ürünleri arasında fındık, çilek ve pirinç yaygın olarak yetiştirilmektedir.

Samsun’da ne ekilir?

Yazın meyve ve sebze yetiştirilen ovada kavun, karpuz, biber, domates, salatalık, patlıcan, pirinç, buğday, arpa, mısır gibi ürünlerin yetiştirilmesine uygun alanlar bulunmaktadır.

Alaçam su nereden çıkıyor?

Balıkesir’in Dursunbey ilçesinde Alaçam suyu olarak bilinen temiz içme suyu, merhum Hacı Halil amcanın büyük çabalarıyla ilçeye getirilmiştir.

Alaçam su kimin?

Marka, İsrail’in önde gelen gıda üreticisi Osem’in %53,8’ine sahip olan İsviçreli çokuluslu gıda ve içecek şirketi Nestlé’ye ait.

Alaçam’ın kaç köyü var?

Alaçam ilçesinde herhangi bir etnik yapı veya grup bulunmamaktadır. İlçe merkezi ve köylerin yıllara göre nüfus rakamları şu şekildedir: 6360 sayılı Kanun kapsamında 53 köy mahalleye dönüştürülmüş olup, Büşekşehir Kanunu’ndan yararlanan mahalle sayısı 65’e çıkmıştır.

Samsun Alaçam Alevi mi?

Samsun’un hemen hemen tüm ilçelerinde Alevi köyleri bulunmaktadır. Alevi nüfusu Alaçam, Havza ve Ladik ilçelerinde diğer ilçelere göre daha fazladır. Samsun’un komşu Ordu ilinin Salipazarı ilçesine bağlı Avut köyünde yaşayan Aleviler, Ordu’daki Hoybulut köyünden gelip 1950’lerden sonra buraya yerleşmişlerdir.

Alaçam nasıl bir yer?

Alaçam Köyü, patikaları, geçitleri, yeşil alanları ve şelaleleriyle doğa severler ve dağ sporları meraklıları için muhteşem bir yerdir. Özellikle yürüyüş yapmak isteyenler için ideal bir yer olan Alaçam Köyü’nün bitki örtüsü Uludağ’dan 1800 metreye kadar uzanır.

Samsun Alaçam hangi Türk boyundandır?

Alaçam isminin, şehrin ortasından geçen Uluçay’ın kenarında bulunan Uluçam adı verilen büyük çam ağaçlarından geldiği belirtilmektedir. Anadolu Beylikleri döneminde Alaçam, Eratna Beyliği’nin devamı olan Kadı Burhanettin tarafından fethedilmiş, daha sonra Candaroğulları ve İsfendiyaroğulları’nın egemenliğine girmiştir.

Samsun en çok neyi meşhur?

Asarkale, Samsun.Samsun Atatürk Anıtı (Onur Anıtı) Kurtuluş Savaşı’nın başlangıcını simgeleyen Atatürk Anıtı. … Samsun Saat Kulesi. … Bandırma Vapur Müzesi. …Samsun Kalesi. … Amisos Tepesi. … Bafra Pidesi. … Çakallı menemen. … Oymaağaç KebabıDaha fazla yazı…•28 Nisan 2022

Samsun Kavağın neyi meşhur?

Kavak bölgesinin en meşhur yemeği kaz etinden yapılan tirittir. Kaz etli bulgur pilavı, eritilmiş kaz yağına batırılmış yufka hamuruyla birlikte yenir. Çakal menemen, kete ve tandır kebabı da meşhurdur. Sac tava börekleri de bölgede yaygındır.

Samsun’da neyi meşhur hediyelik?

Hediyelik tatlı atıştırmalık olarak; Bafra Kaymaklı Lokum, Bafra Nokulu, Çarşamba Kıvratması, İncir, Deveci Armudu ve Şeftali’den seçim yapabilirsiniz. Hediyelik olarak; çeşitli ahşap oyuncaklar, Atatürk Heykeli, Bandırma Vapur Maketi, Çarşamba Şapkası ve Şimşir Kaşık gibi seçenekleri değerlendirebilirsiniz.

Samsun’un neyi meşhur tatlı?

İşte Samsun’un yöresel tatlıları: Atom Tatlısı, Bafra Nokul Tatlısı, Kıvratma Tatlısı, Bafra Dondurması, Samsun Katmeri.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Karşıyaka Escort