Meb müfettişleri ne yapar?
Bakanlık maarif müfettişleri, her türlü örgün ve yaygın eğitim kurumları ile il ve ilçe düzeyindeki millî eğitim müdürlüklerine danışmanlık, eğitim, izleme, değerlendirme, inceleme, araştırma ve anket hizmeti verecek.
Eğitim müfettişi nelere bakar?
Maarif Müfettişleri ve Maarif Müfettiş Yardımcıları, bu Kanun hükümlerine göre Valinin vereceği soruşturma emri üzerine, ilköğretim kurumları dışındaki kamu ve özel eğitim kurumlarında çalışan öğretmen, yönetici ve diğer personel hakkında soruşturma yapmaya yetkilidir.
Müfettişler neleri denetler?
Müfettiş ne demektir? Müfettiş kimdir sorusu temel olarak kamu veya özel kuruluşlarda çalışanları kontrol eden meslek grubunun çalışanı olarak cevaplanabilir. Müfettiş, bağlı olduğu kuruluşun işleyişini denetler ve izler. Gerekli gördüğü takdirde çalışanlar veya yöneticiler hakkında soruşturma başlatabilir.
Müfettiş ders denetimi yapar mı?
Türkiye’de 14 Mart.
Müfettişler hangi evraklara bakar?
DENETÇİ ÖĞRETMENDEN HANGİ BELGELERİ İSTEYECEK? Ders programı, Grup öğretmenleri toplantılarının tutanakları, Çalışma takvimi ve yıllık çalışma planı, Birleşik yıllık planlar. Ders planları (varsa) Deney-gezi-gözlem planları (varsa) Çevresel araştırmalar…•26 Eylül 2013
Meb müfettişleri ne kadar maaş alıyor?
Bir müfettiş ne kadar maaş alır? Müfettiş olarak çalışan kişinin maaşı, deneyim süresi, şirket ve yapılan iş miktarı gibi birçok kritere göre değişir. Kasım 2024 itibarıyla bir müfettişin mevcut ortalama maaşı 65’tir.
Müfettiş görevden alabilir mi?
(1) Müfettişler, Devlet Memurları Kanununa tabi personelden, Devlet memurluğunda teftiş, denetim, ön inceleme ve soruşturmalar sırasında gerekli görülenlerden, hizmette kalmaları uygun görülmeyenleri geçici olarak görevden uzaklaştırabilirler.
Eğitim müfettişi ne iş yapar?
Milli Eğitim Bakanlığı Müfettişleri vasıtasıyla her derece ve türdeki örgün ve yaygın eğitim kurumları ile il ve ilçe düzeyindeki millî eğitim müdürlüklerine danışmanlık, eğitim, gözetim, değerlendirme, teftiş, araştırma ve soruşturma hizmetleri vermek ve Bakan tarafından verilen diğer görevleri yapmak.
Meb Bakanlık müfettişleri nerede çalışır?
MADDE 5 – (1) Teftiş Kurulu, Başkan, daire başkanları ile hizmet ve iş merkezlerinde çalışan müfettişler ve müfettiş yardımcılarından oluşur. (2) Kurulun merkezi Ankara’dadır. Bu merkez aynı zamanda müfettişlerin görev ve iş merkezidir.
Müfettişler kime bağlıdır?
MADDE 4 – (1) Kurul; Başkan, Başkan Yardımcısı, Müfettişler ve Müfettiş Yardımcılarından oluşur. (2) Kurul, doğrudan Bakana bağlıdır. (3) Müfettişler, görevlerini Bakan adına yaparlar.
Öğretmen müfettiş olabilir mi?
750 MÜFETTİŞ YARDIMCI SINAVI İÇİN BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR? Milli Eğitim Bakanlığı’nda halen görev yapan, en az 8 yıllık öğretmenlik deneyimine sahip ve 35 yaşını doldurmamış tüm öğretmenler/yöneticiler Eğitim Müfettiş Yardımcısı sınavına başvurabilirler.
Müfettiş sınav kağıtlarına bakar mı?
Sınav, Kurul Başkanı tarafından görevlendirilen müfettiş ve müfettiş yardımcıları ile gerektiğinde Bakanlığın diğer görevlileri tarafından denetlenir. (3) Sınav başladıktan sonra sınav salonuna gelen adaylar sınava alınmaz. (4) Adaylar, sınav sorularının cevaplarını mühürlü sınav kâğıtlarına yazarlar.
Öğretmen denetimini kim yapar?
Denetim yoktur. Bu nedenle öğretmenlerin ders vermelerinin denetimi daha önce çıkarılan mevzuata göre okul müdürlerine bırakılmıştır (MEB, 2000).
Müfettiş ücretli öğretmeni denetler mi?
Kadrolu öğretmen, sözleşmeli öğretmen ya da ücretli öğretmen olun, bu görevi kabul ettiğinizde müfettiş sınıfa gelecek, denetleyecek ve yeterliliğinizi sorgulayacaktır.
Okul müdürünün ders denetimi kaldırıldı mı?
Türkiye’de Milli Eğitim Bakanlığı, 2014 yılında öğretmenlerin müfettiş gözetiminde çalıştırılması uygulamasını kaldırdı.
Meb bakanlık müfettişleri nerede çalışır?
MADDE 5 – (1) Teftiş Kurulu, Başkan, daire başkanları ile hizmet ve iş merkezlerinde çalışan müfettişler ve müfettiş yardımcılarından oluşur. (2) Kurulun merkezi Ankara’dadır. Bu merkez aynı zamanda müfettişlerin görev ve iş merkezidir.
Eğitim müfettişleri nerede görev yapar?
Maarif Müfettişlerinin Hak ve Görevleri Teftiş görevi illerde valilere aittir. Valiler, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu gereğince bütün kamu kurum ve kuruluşlarını teftiş/denetleme görevine sahiptir.
Müfettişler hangi hizmet sınıfına girer?
Beşinci sınıfta il belediyelerinde, ilçe belediyelerinde ve büyükşehir belediyelerinde bağlı belediye denetim müdürleri, müfettişler ve müfettiş yardımcıları bulunmaktadır.
Meb müfettişlik sınavına kimler girebilir?
Buna göre, Bakanlık Müfettiş Yardımcısı kadrosu için Bakanlık tarafından düzenlenen yarışma sınavına Mühendislik, Mühendislik Mimarlık ve Teknoloji gibi çeşitli fakültelerden mezun olanlar başvuruda bulunabilecek.