2024 yapılandırma var mı?
Gelir vergisi, emlak vergisi, KDV, ÖTV, MTV, banka ve sigorta işlem vergisi (BSMV) ve özel iletişim vergisi gibi vergiler 2024 yılında yeniden yapılandırılabilir. Vergi yükümlülüğünün yeniden yapılandırılması başvuru, posta veya çevrimiçi olarak yapılabilir. Bu, vergi dairesi web sitesi aracılığıyla yapılabilir.
7040 yapılandırma uzatıldı mı?
Sigorta primleri ile yapılandırma borçlarının ödeme son günlerinin aynı güne, 31/07/2023 tarihine denk gelmesi nedeniyle kurumumuzun tahsilat sisteminde yoğunluk oluşmuş olup, bu nedenle 7440 sayılı Kanunda öngörülen avans ödeme ve yapılandırmanın ilk iki taksitinin ödeme süresi 03/08/2023 tarihine kadar uzatılmıştır.
Yapılandırma kaç taksit ödenmezse iptal olur 2024?
Yapılandırılmış vergi borçları ödenmediği takdirde kaç taksit affedilir? Vergi borcunun taksitler halinde ödenmesinde gecikmeler olursa yapılandırma iptal edilir. Genel olarak, yeniden yapılandırma süreci sırasında iki veya üç taksit üst üste ödenmezse yeniden yapılandırma iptal edilir.
Vergi borcu süresi uzatıldı mı?
19 Ağustos 2024 tarihine kadar verilmesi gereken 2024 II. Geçici vergi dönemine (Nisan-Mayıs-Haziran) ait geçici gelir ve kurumlar vergisi beyannamelerinin verilme ve ödenme süreleri, son olarak VUK-172/2024 sayılı genelge ile 6 Eylül 2024 Cuma günü sonuna kadar uzatılmıştır.
Bağkur yapılandırma 2024 ne zaman?
Yapılandırılmış tutarların ilk taksiti (peşinat dahil) 2 Eylül 2024 tarihine kadar (31 Ağustos’un resmi tatile denk gelmesi nedeniyle), ikinci taksit 30 Eylül 2024 tarihine kadar, kalan taksitler ise takip eden aylarda ödenecektir.
Varlık barışı 2024’de çıkacak mı?
5 Temmuz 2022 tarihli ve 31887 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 7417 sayılı Kanunun 50’nci maddesiyle, 5520 sayılı Kanuna geçici 15’inci madde eklenmiş olup, bu düzenlemeyle huzur hakkının uygulanması 31 Mart’ta gerçekleşecektir.
Vergi borcumu ödeyemiyorum ne yapmalıyım?
Sadece cari vergi borcu olan kişiler borç yapılandırması için başvuruda bulunabilir. Cari bir borcunuz varsa, belirtilen süreler içerisinde başvurunuzu doldurarak, şahsen yetkililere giderek, e-posta ile göndererek veya çevrimiçi olarak TC Kimlik numaranızla başvuruda bulunabilirsiniz.
Yapılandırma devam ediyor mu?
Hazine Bakanlığı, vergi borçları, cezalar ve SSI borçları gibi borçların yeniden yapılandırılması için son tarihi uzattı. 31 Haziran 2023’te sona ermesi planlanan yeniden yapılandırma süreci bir ay daha uzatılarak 30 Temmuz’a alındı.
Vergi borcu yapılandırma hangi tarihleri kapsıyor?
Yapılandırılan borcunuzu taksitlendirerek ödemek isterseniz, başvurunuzu yaparken 12, 18, 24, 36 veya 48 eşit taksit ödeme seçeneklerinden birini seçebilir, ilk taksitinizi vade sonuna kadar (tatil gününe denk gelmektedir) ve kalan taksitlerinizi aylık periyotlar halinde ödeyebilirsiniz.
Yapılandırma 2 taksit geç ödenirse ne olur?
5510 sayılı Kanunun 89. maddesinde; “Kurumun prim ve diğer alacakları zamanında ve eksiksiz ödenmezse, ödenmeyen kısım, sürenin dolduğu tarihten itibaren ilk üç ay içinde her ay için % 2 oranında gecikme cezası uygulanarak artırılır.” hükmü yer almaktadır.
Vergi borcu ne zaman silinir?
Vergi sorumluluğunun sona ermesi: Ayrıntılı bir değerlendirme Örneğin, Vergi Usul Kanunu’nun 114. maddesi uyarınca vergi sorumluluğunun sınırlandırılması için tarhiyat zamanaşımı süresi 5 yıl olarak belirlenmiştir. Ancak özel durumlarda bu süre uzatılabilir. Vergi kaçakçılığı suçlarında bu süre 8 yıla kadar çıkabilir.
Yapılandırılan vergi borcu ödenmezse ne olur?
Vergi borcu yeniden yapılandırması ödenmezse ne olur? İlk iki taksiti ödenmeyen veya sadece kısmen ödenen herhangi bir yeniden yapılandırma iptal edilecektir. Düzensiz ödemeler veya ödeme yapılmaması durumunda, vergi cezası olarak faiz uygulanacaktır.
2024 vergi affı çıkar mı?
2024’te vergi affı olacak mı? Aslında 2024’te vergi affı olup olmayacağı kesin değil. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulan 9. Kanun Paketi’nin içeriğinde vergi affı yer almıyor.
2024 gecici vergi uzatıldı mı?
2024 II. Geçici vergi beyannamelerinin verilme ve ödeme süreleri uzatıldı – Verginet.
2024 sicil affı çıktı mı?
Milyonlarca insanı etkileyen bu güzel haber Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden geldi. Torba yasa tasarısında yer alan düzenlemeler hem borç ödeme kredilerini hem de rekor affı uyguluyor. Borçlu vatandaşlar, devlet destekli borç ödeme kredisiyle borçlarından kısa sürede kurtulma fırsatına kavuşuyor.
GSS affı ne zaman yürürlüğe girecek 2024?
Bu düzenlemeyle, 1 Ocak 2024 tarihinden önce birikmiş GSS primi borçlarına af getiriliyor.
KYK borcu yapılandırma 2024 nasıl yapılır?
KYK borç yapılandırması başvuruları hem geleneksel yolla hem de çevrimiçi olarak yapılabilir. Çevrimiçi kanalları kullanmak istemeyen borçlular, en yakın vergi dairesine şahsen yeniden yapılandırma başvurusunda bulunabilirler. Ancak, vergi dairesine gitmeden veya sıra beklemeden başvuruda bulunmak da mümkündür.
Sicil affı 2024 resmi gazetede yayınlandı mı?
Sonuç olarak, kanun tasarısı 27 Temmuz 2024 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu tarafından kabul edilerek 7524 sayılı Kanun olarak yürürlüğe girdi. Cumhurbaşkanının onayının ardından 7524 sayılı Kanun, 2 Ağustos 2024 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
SGK borç taksitlendirme nasıl yapılır?
Prim taksit ödemesi için nasıl başvuruda bulunabilirim? Borçlarını taksitle ödemek isteyen borçlular, Sosyal Güvenlik Kurumunun 2018/39 sayılı Genelgesi ekinde yer alan başvuru belgelerini ekleyerek bağlı bulundukları İl Müdürlüğü/Sosyal Güvenlik Merkezine yazılı başvuruda bulunabilirler.