Yabancı personel çalışma izni uzatma başvurusu nasıl yapılır?
Başvuru, işveren veya bağımsız çalışacak yabancı tarafından e-devlet kapısı (www..tr veya online) üzerinden yapılır. Serbest bölgede çalışmak üzere çalışma izni başvurusu ve süre uzatma başvurusu Ticaret Bakanlığına yapılır.
Çalışma izni uzatılabilir mi?
Bir yıllık kanuni çalışma süresinin bitiminden sonra 6735 sayılı Kanunun 7 nci maddesine göre yapılan uzatma başvurusunun olumlu değerlendirilmesi halinde, aynı işverene bağlı olarak ilk uzatma başvurusunda en fazla iki yıl, sonraki uzatma başvurularında en fazla üç yıl süreli çalışma izni verilebilir.
Çalışma izni biten yabancı ne yapmalı?
Çalışma izni uzatma başvurusu ne zaman yapılmalıdır? Süresi dolmuş bir çalışma iznini uzatmak için, son kullanma tarihinden itibaren en geç “on beş” gün içinde bir uzatma başvurusu yapılmalıdır. Bu süreden sonra yapılan uzatma başvuruları için, ilk kez başvuran yabancılar için geçerli olan aynı ilkeler geçerlidir.
Çalışma izni kaç yıl uzatılabilir?
Geçici çalışma izninin uzatılması, başvurunun yasal süreler içinde yapılması halinde mümkündür. Çalışma izninin uzatılması başvurusunun olumlu değerlendirilmesi halinde, yabancıya aynı işverene bağlı olarak ilk uzatma başvurusunda en fazla iki yıl, sonraki uzatma başvurularında ise en fazla üç yıl süreyle çalışma izni verilir.
Uzatma başvurusu ne zaman yapılır?
Uzatma başvurusunun çalışma izninin sona ermesinden önceki 2 ay içinde yapılması gerekmektedir.
Çalışma izni harcı 2024 ne kadar?
2024 yılı çalışma izni ücretleri belirlendi!İzin türü – SüreÜcretÜcret tutarı (TL) 3 YILDaimi çalışma izni TLÇalışma izni kart ücretiTLDaimi çalışma izni60TLGeçici koruyucu çalışma izniTL5 satır daha
Çalışma izni biten yabancı kaç günde çıkar?
Çalışma izni başvuruları, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve uluslararası çalışma politikası tarafından belirlenen çalışma izni değerlendirme kriterlerine göre değerlendirilir. Bilgi ve belgelerin eksiksiz olması koşuluyla, usulüne uygun şekilde tamamlanmış başvurular otuz gün içinde değerlendirilir.
Suriyeli işçilere çalışma izni başvurusu nasıl yapılır?
Suriyeli çalışanlar için çalışma izni başvuruları e-devlet portalındaki e-izin başvurusu üzerinden çevrimiçi olarak yapılır. Serbest meslek izni dışındaki başvurular Suriyeli çalışanı çalıştıran işveren tarafından yapılır. Sisteme giriş yapmak için işverenin e-imzası ve KEP adresi gereklidir.
Çalışma izni için hangi belgeler gerekli?
Başvuru için gerekli belgeler: Nüfus cüzdanı ve pasaport (son 3 aya ait nüfus cüzdanı sureti). …
Çalışma izni yenilemesi nasıl yapılır?
Çalışma izninin uzatılması başvurusu, işveren tarafından e-devlet sistemindeki e-izin portalı üzerinden yapılır. Sisteme giriş yapmak için işverenin KEP adresine ve elektronik imzaya sahip olması gerekir. Sistemdeki uzatma başvurusu sekmesinde, uzatma başvurusunun yapılacağı çalışan seçilir.
Çalışma izni olmadan çalışan yabancıya ne olur?
6735 sayılı Uluslararası İşgücü Kanununun 6. maddesine göre, yabancıların çalışma izni olmaksızın Türkiye’de çalışması veya çalıştırılması yasak olup, bu hükme aykırı olarak yabancı çalıştıran işverenlere ve yabancılara aynı kanunun 23. maddesi uyarınca idari para cezası uygulanır.
Çalışma izni çıkan yabancının SGK girişi ne zaman yapılır?
E-devlet şifrenizi ve e-imza şifrenizi kimseyle paylaşmayın. Çalışma izninizi aldıktan sonra 30 gün içinde SSI raporunuzu teslim edin.
Çalışma izni her yıl yenilenir mi?
Daimi çalışma izni belgeleri, çalışma izninin başlangıç tarihinden itibaren her beş yılda bir yenilenir. Belgenin yenilenmesi başvurusu, daimi çalışma izninin başlangıcından itibaren beş yıllık sürenin bitiminden altı ay önce ve her halükarda bu sürenin bitiminden önce yapılmalıdır.
Süresiz çalışma izni kime verilir?
Süresiz çalışma izni verilebilecek yabancılar 6735 sayılı Uluslararası İşgücü Kanunu’nun 10. maddesinde sayılmıştır. Buna göre; uzun dönem ikamet izni olanlar ile Türkiye’de en az sekiz yıl yasal çalışma izni bulunan yabancılar süresiz çalışma izni alabilmektedir.
Çalışma izni oturma izni yerine geçer mi?
Çalışma iznim verildikten sonra oturma izni almam gerekir mi? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından verilen çalışma izni veya çalışma izni muafiyeti geçerli olduğu sürece oturma izninin yerine geçer. Çalışma izninin sona erme tarihi aynı zamanda oturma hakkının sonunu da belirtir.
Yabancı ikamet izni nasıl uzatılır?
Uzatma başvuruları yabancılar tarafından e-İkamet sistemi üzerinden yapılır. Yabancı, ikamet izni başvurusunda bulunduktan sonra gerekli belgeleri tamamlamalı ve ikametin gerçekleşeceği ilin Göç İdaresi’ne 5 gün içinde posta yoluyla göndermelidir.
Süresiz çalışma izni başvurusu nasıl yapılır?
Başvuru adresi Bu bölgedeki yabancıların adreslerine kayıt yaptırmaları ve “Daimi çalışma izni kartı yenileme işlemleri” menüsünden elektronik imza kullanarak başvuruda bulunmaları gerekmektedir.
Çalışma izni biten yabancı kaç günde çıkar?
Çalışma izni başvuruları, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve uluslararası çalışma politikası tarafından belirlenen çalışma izni değerlendirme kriterlerine göre değerlendirilir. Bilgi ve belgelerin eksiksiz olması koşuluyla, usulüne uygun şekilde tamamlanmış başvurular otuz gün içinde değerlendirilir.
Yabancı çalışma izni başvurusu nereye yapılır?
6458 sayılı Kanunun 27 nci maddesine göre çalışma izni veya çalışma izni muafiyeti ikamet izni yerine geçer. Çalışma izni ile Türkiye’ye gelen yabancılar, giriş tarihinden itibaren yirmi iş günü içinde İl Göç İdaresi Müdürlüğüne başvuruda bulunarak adres kayıt sistemine kayıt yaptırmak zorundadırlar.