Kaymakam olmak için üniversitede hangi bölüm okunmalı?
Üniversitelerin sosyal bilimler, mühendislik ve tarih alanlarında en az dört yıllık lisans eğitimini tamamlamış olanlar ile uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, hukuk ve ekonomi alanlarında lisansüstü eğitimini tamamlamış olanlar sınava başvurabilir.
Kaymakam olma şartları nelerdir?
Kaymakamlık kadrosuna atanma şartları şunlardır: ÖSYM tarafından düzenlenen Kaymakamlık Sınavı’nda en az 70 puan almış olmak. 3 yıl süreyle yönetim ve organizasyon alanında iyi düzeyde bilgi sahibi olmak.
Kaymakamlık kaç puanla atanır?
Toplam 100 sorudan oluşan sınav, İçişleri Bakanlığı ve ÖSYM tarafından ortaklaşa düzenleniyor. Kabul edilen ve kaymakam olmak isteyen adayların en az 70 puan almaları gerekiyor. Bunun için en az 70 puan gerekiyor.
Kaymakamlık sınavı 70 puan kaç net yapar?
9 Kasım 2019 Kaymakamlık Sınavı taban puanı: 76.25’tir. 1 Eylül 2018 Kaymakamlık Sınavı taban puanı: 70 (Sınavı kazananlar için azami puan: 87’dir).
Kaymakam kaç TL maaş alır?
Kaymakam maaşları ne kadar arttı? Kaymakam maaşları 2025’te ne kadar olacak? Verilere göre; Kaymakam maaşları 2024’te ortalama 95.300 TL civarında. Önceki dönem 75.
En genç kaymakam kaç yaşında?
Kaymakam Muhammet GÜZEL, 1993 yılında Konya’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini aynı şehirde tamamladı.
Kaymakamlıkta boy sınırı var mı?
Mülakat aşamasında kilo, boy vb. gibi hususlar dikkate alınacaktır. Bu gibi fiziksel özellikleriniz kaymakam adayı olmanızda herhangi bir sorun teşkil etmeyecektir.
Kaymakam kaç yıl görev yapar?
Kaymakamların konumları Atama Sırası’ndaki ilçe sınıflandırmasına göre değişir. Atandıkları pozisyonlarda geçirdikleri süre kıdem ve ilçe rütbesine bağlı olarak 2 ila 5 yıl arasında değişebilir.
Kaymakamlıkta KPSS şartı var mı?
Kaymakamlık Sınavı’na başvuruda bulunmak için KPSS şartı yoktur; diğer şartları sağlayan herkes sınava girebilir. Yaş şartı var mı? Sınavın yapıldığı yılın 1 Ocak’ında 35 yaşını doldurmamış kişiler başvuruda bulunabilir. (Kaymakamlık Sınavı 2024, 01/01/2024)
En erken kaç yaşında kaymakam olunur?
Lisans dereceniz olduğunda, gerekli mülakatları geçerek ilçe valisi olma fırsatına sahip olursunuz. Ancak, 35 yaş sınırı vardır. Başka bir deyişle, ilçe valisi olmak için 35 yaşından büyük olamazsınız.
Kaymakamlığa ne sorulur?
Sınavda adaylara 34 soruluk genel yetenek ve genel kültür testi ile 66 soruluk alan bilgisi testi olmak üzere toplam 100 soru sorulacak.
Kaymakamlık eğitimi kaç yıl?
Kaymakam Adayı Yönetmeliği’ne göre staj dönemlerinin dağılımı şu şekildedir: İl merkezinde staj 2 ay, kaymakamlıkta staj 3 ay, mülki idare amirliği refakatinde staj 2 ay, bakanlık merkezinde staj (dil kursu) 4 ay, yurt dışında staj 12 ay, kaymakam yardımcılığında staj 9 ay, kaymakamlıkta kurs 4 ay.
Her yıl kaç kaymakam alınıyor?
2020 Kaymakamlık Sınavı duyurusunda 100 kişinin alınacağı belirtilmişti. 2021 Kaymakamlık Sınavı duyurusunda 110 kişinin alınacağı belirtilmişti. 2022’de 200 kişinin alınacağı belirtilmişti. 2023 Kaymakamlık Sınavı için 77 kişilik kadro alımı yapılmıştır.
2024’te kaç kaymakam alınacak?
İçişleri Bakanlığı’nın geliştirdiği performans programı, 2024 yılı için 100 kaymakam adayının işe alınmasını öngörüyor. Alımların hala bakanlığın inisiyatifinde olduğunu unutmayalım. 😊26 Şubat 2024
Torpil olmadan kaymakam olunur mu?
Kaymakamlık mesleğinde yetersizlik suçlamaları sıklıkla yapılmaktadır. Ancak, Kamu Seçme Sınavları Kurumu (KPSS) tarafından yapılan kaymakamlık sınavının şeffaf ve adil bir şekilde yürütüldüğünü belirtmek önemlidir. Hiçbir yetki olmadan kaymakam olmak mümkün müdür? Evet, hiçbir sorun olmadan kaymakam olmak mümkündür.
Kaymakamlar hangi üniversite mezunu?
Hukuk Fakültesi mezunları kaymakamlık sınavına doğrudan başvuruda bulunabiliyorlar.
Kaymakam sayısal mı sözel mi?
İlçe valisi olmak için hangi bölümleri okumalısınız? Sayı odaklı lise eğitiminizi tamamladıktan sonra, ilçe valisi olarak aşağıdaki bölümler sizin için mevcuttur: siyaset bilimi ve kamu yönetimi.
Kaymakam ve vali olmak için hangi bölüm okunmalı?
Vali olmak isteyen kişilerin öncelikle ekonomi, hukuk, işletme gibi dört yıllık eğitim veren üniversitelerden lisans derecesi almaları ve İçişleri Bakanlığı’nın kaymakam adayları için açtığı giriş sınavında başarılı olmaları gerekiyor.
PDR mezunları kaymakam olabilir mi?
Kaymakam olabilmek için Kaymakam Adaylığı Sınavı’nda başarılı olmak gerekir. PDR mezunları Kaymakamlık Sınavı’na girmeye hak kazanırlar.